
Miljonärskakor
Hej i det här inlägget kommer vi tipsa om ett ganska komplicerat recept men väldigt gott, det är miljonärskakor.
Till en långpanna behöver ni :
6 1/2 dl vetemjöl,
2 1/2 dl tärnat smör,
Knappt 2 dl farinsocker,siktat,
Glasyren:
8 msk smör,
Knappt 2 dl farinsocker,
Knappt 9 dl kondenserad mjölk ( typ 2 burkar)
300 g blockchoklad (ljus eller mörk)
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 190 grader och smörja plåten med smör.
Blanda smör, mjöl och socker i en bunke och arbeta sen degen men fingrarna.
Tryck ut degen i plåten och nagga botten.
Ställ in i ugnen i ca 15-20 min eller tills den är ljus guldgul.låt svalna!
Gör glasyren genom att blanda samma socker,smör och kondenserad mjölk i en kastrull.
Värm upp på svag värme och rör om med en slev hela tiden.
När det kokar sänk värmen ytterligare och låt stå i ca 5 min eller tills glasyren är tjock och släpper kastrullens kanter.
Bred ut glasyren över kakan och låt svalna (OBS ! Viktigt!)
Smält chokladen och bred över den över kakan och lår chokladen stelna!

